gaini de rasa.org

gaini de rasa, gaini de colectie, pasari domestice

langshan

RASA LANGSHAN

Este o rasa veche, formata in mod natural in China de nord. In Europa a fost introdusa in anul 1872. In prezent s-au format doua tipuri perfecţionate ; tipul Englez sau vechi (care prezintă incăltătură) si tipul German, obţinut prin încrucişări complexe cu rasele Leg¬horn, Minorca si cu varietăţile negre ale rasei Ply¬mouth Rock.

Culoarea penajului poate fi: alba, neagra, albastră (culoarea albastră fiind rezultatul încrucişărilor dintre varietăţile alba si neagra).

Greutatea corporală medie, la cocoşi este 4,5—5 kg la găina de 3,5—4 kg. Carnea este gustoasa, scheletul fin, randamentul la tăiere este mare. Producţia medie anuală de oua este 100—120, cu greutatea de 55—65 g. Puicuţele încep ouatul la vârsta de 9—10 luni, sunt păsări rustice,, blânde. Găinile au instinctul de clocire dezvoltat.

Caractere de exterior :

capul uşor alungit si mic, ciocul lung si încovoiat, creasta mica, simplă, dinţata, gatul lung arcuit si gros la bază, trunchiul masiv, compact cu forme mai alungite.

Pieptul dezvoltat, spinarea mai lungă decât la celelalte rase de carne la 70 cm.

Rasa Langshan este o buna amelioratoare. La noi in tara a fost utilizata la încrucişări cu rasa comuna imprimându-i masivitate si conformaţie corporala.

Ești aici: Home rase de gaini langshan