gaini de rasa.org

gaini de rasa, gaini de colectie, pasari domestice

faverolles

RASA FAVEROLLES

Este formata in Franta din incrucisarile raselor Houdan, Brahma, Cochinchina, Langshan, Dorking, Cocou de Renes. Rasa Faverolles are mai multe varietati de cu¬loare. Cea mai raspindita este varietatea Somon sau roscata, admisa in standard in anul 1914, urmata de varietatea neagra, alba, albastra, galben-caramiziu.

Greutatea corporala medie la cocosi este 4—4,5 kg, iar la gaini de 3,5—4 kg. Carnea este foarte fina cu randament mare la taiere. Gaina produce anual 120—150 oua, cu o greutate de 55—60 g. Puicile încep ouatul la 7 luni.

Caractere de exterior : capul lung de mărime mijlocie, ciocul scurt, creasta dreapta, simpla, dinţata. Obrajii acoperiţi cu favoriţi care se continua cu barba foarte bine dezvoltata. Urechiuşele si barbitele sunt mici, ascunse de favoriti si barba, gâtul puternic si gros la baza, trunchiul de forma dreptunghiulara, spinarea lunga, larga, abdomenul dezvoltat, coada scurta, bine rotunjita si plina, picioarele de mărime mijlocie având cinci degete, ciocul, fluierele si pielea de culoare alba.

Rasa Faverolles este o rasa rustica, precoce si rezistenta, poate fi utilizata in ameliorarea raselor pentru carne.

 

Ești aici: Home rase de gaini faverolles