gaini de rasa.org

gaini de rasa, gaini de colectie, pasari domestice

Cochinchina

RASA COCHINCHINA

Este o rasa formata in mod natural si isi are originea in China fiind adusa in Europa in secolul al XlX-lea.

Rasa Cochinchina prezintă 5 varietăți de culoare : galbena, (cu doua nuanțe : galben-închis si galben-deschis), potirnichie, alba neagra si barata. Toate sunt admise in standard din anul 1874. Este o rasa rustica, cu mare putere de aclimatizare, masiva, greoaie, cu temperament limfatic si zbor greoi.

Are o producție mica de oua, găinile producând anual in medie, 80—110 oua, cu o greutate de 55 g. Găinile au instinctul de clocire dezvoltat. Păsările din rasa Cochinchina sunt tardive, încheindu-și creșterea la 18 luni, greutatea corporala la cocoși este 4,5—5 kg, iar la găini de 3,5—4 kg.

Caractere de exterior : capul mic, ciocul scurt si gros la baza. Creasta mica, simpla, dințata Gâtul scurt si gros cu lanțetele abundente. Trunchiul cu adâncimea, lungimea si lărgimea aproximativ egale. Spinarea scurta in forma de sa.Abdomenul bine dezvoltat purtat jos. Fluierele scurte și încălțate. Ciocul, picioarele si pielea de culoare galbena.

Rasa Cochinchina este utilizata in ameliorarea pasărilor cu schelet slab si a acelora cu predispoziție accentuate la îngrășare. A luat parte la formarea raselor Wyandotte si Orpington. Se poate folosi si astăzi pentru îmbunătățirea raselor de găini si pentru crearea de rase noi.

 

Ești aici: Home rase de gaini Cochinchina